Gå til Tekst
Gå til Tekst
Offisiell åpning av nytt fjøs i Bosnia

Offisiell åpning av nytt fjøs i Bosnia

Jusuf Arifagic og hans medarbeidere hadde laget en storslått ramme rundt den offisielle åpningen av fjøset 27. november. Styreleder Jan Ole Mellby og den norske ambassadøren i Bosnia var sentrale aktører i den offisielle åpningen, med tilhørende snor-klipping.

I tillegg til styreleder Jan Ole Mellby, deltok også adm.dir. Sverre Bjørnstad og daglig leder i Geno Global, Tor Arne Sletmoen, fra Geno.

 

Her var det mange prominente gjester og aldri har vi sett tilsvarende tetthet av kameraer. Fra Norge stilte både TV2 og NRK. 

 

TV2 lager et program på 20 minutter i "Magasinet". Dette handler om Jusuf sin historie fra konsentrasjonsleirer på Balkan, via flyktningsmottak på Åkershagan, videre til suksessfull eiendomsutvikler i Norge og nå som investor i Bosnia. Jusuf sitt mål er å skape arbeidsplasser og utdanning i hjemlandet og på den måten bidra til vekst og forsoning.

 

Se NRKs innslag fra åpningen her

Framtidige planer

Per i dag har de melkeproduksjon på 380 NRF-kyr og planene er å utvide dette videre, bygge biogassanlegg og deretter drivhus for å utnytte energien. Jusuf er i dialog med Valle Landbruksskole for å kunne samarbeide om å etablere landbruksutdanning etter norsk studieplan. Vi har stor respekt for det de har fått til så langt og ser at det er lagt et meget godt fundament for å realisere de videre planene.

 


Til toppen