Gå til Tekst
Gå til Tekst

Offisiell åpning av biomiljøet i Melkefabrikken

Onsdag 24. juni inviterte de tre avlsorganisasjonene Geno, Norsvin og TYR til storstilt åpning av felles kontorer i ett av Hamars mest særegne lokaler – Nestlés gamle melkefabrikk i Storhamargata 44.

I et sjeldent øyeblikk av strålende sol møttes et hundretalls personer – inviterte gjester med Hamars ordfører Morten Aspeli i spissen samt bedriftenes ansatte – i det fine atriumet som ligger i tilknytning til kontorlokalene.

 

Ordføreren fikk æren av å klippe snora og erklære bygget for offisielt åpnet. I sin tale sa han blant annet at han er veldig stolt over at Hamar har et av verdens fremste miljøer innen avl og bioteknologi.

 

Deretter var det styrelderne i de tre bedriftene som fikk ordet. Jan Ole Mellby i Geno, Leif Helge Kongshaug i Tyr og Geir Heggheim i Norsvin uttrykte alle stor glede over at sterke fagmiljøer nå er samlet under ett tak.

 

Tor Arne Ruud i Animalia hilste på vegne av kjøtt- og slakteribransjen. Sten Gunnar Torseter i Utstillingsplassen Eiendom AS uttrykte stor tilfredshet med at fem års svært omfattende arbeid i det gamle fabrikklokalet omsider kunne avdukes. Han berømmet også de tre damene Mari Bjørke i Geno, Marte Wetten i Norsvin og Guro Alderslyst i Tyr som hadde lagt ned mye arbeid for å skape et flott og praktisk interiør i de ikke altfor romslige kontorlokalene. 

Ledende miljø

Med denne samlokaliseringen i et felles bio- og innovasjonshus har de tre avlsorganisasjonene tatt ansvar for en innovativ utvikling innen genetikk- og bioteknologiområdet. Dette vil, sammen med utdanningsinstitusjonene, bidra til å styrke Innlandet som det ledende miljøet for blågrønn bioteknologi innen reproduksjon, genbanker, foredling og avl i Norden.


Til toppen