Gå til Tekst
Gå til Tekst
Nytt utenlandsk feltforsøk med NRF startes i Nederland

Nytt utenlandsk feltforsøk med NRF startes i Nederland

Geno Global signerte i mars en avtale om en forskningsstudie på NRF-krysninger i Nederland.

Studien skal gå over 5 år og gjennomføres av Wageningen universitet, som er et av verdens mest anerkjente studiesteder for landbruk og genetikk. Det har vært stor interesse for deltagelse i studien og en har måtte prioritere halvparten av de som har ønsket å delta i studien.

 

Det skal være utprøving av NRF i 10-12 besetninger med minimum 25 NRF-krysninger. Disse skal følges over minst tre laktasjoner, med opsjon på ytterligere to laktasjoner. Deltakerne i prosjektet er utvalgte mjølkeprodusenter, spredt over hele Nederland.

 

Geno Globals datterselskap, Xsires, vil være aktive i oppfølging av studien.

Bilde av f.v. Professor Roel Veerkamp (prof.dr.ir. ved Wageningen universitet), Wijbrand Ouweltjes (prosjektleder, Wageningen Universitet), Lars Kristian Bredahl, daglig leder i Geno Global AS og Sverre Bjørnstad, adm.dir. i Geno. Foto: Geno

f.v. Professor Roel Veerkamp (prof.dr.ir. ved Wageningen universitet), Wijbrand Ouweltjes (prosjektleder, Wageningen Universitet), Lars Kristian Bredahl (daglig leder i Geno Global AS) og Sverre Bjørnstad (adm.dir. i Geno). Foto: Geno

Spent på resultatene

Geno er selvsagt spent på resultatene som vil komme i en tid der det er stort fokus på å finne den best mulige og mest bærekraftige kua i mjølkeproduksjonen også i Nederland.

 

Det er stor interesse fra Nederlandsk fagpresse rundt studien og rundt de gode resultater vi har med NRF i Nederland.

 

Les mer om forsøk med NRF internasjonalt her (engelsk) 


Til toppen