Gå til Tekst
Gå til Tekst
Marie fra Ræge ble norgesmester i eksteriørbedømming av storfe

Norgesmester i eksteriørbedømming av storfe

Marie Hognestad Brådli (18) fra Ræge ble torsdag 16. juli norgesmester i eksteriørbedømming av storfe under landsstevnet til Norges Bygdeungdomslag (NBU) i Vikersund i Buskerud.

Under Norges Bygdeungdomslags landsstevne som foregikk i Vikersund sist uke, ble det arrangert konkurranse i eksteriørbedømming av storfe.  Brådli stakk av med seieren i juniorklassen.

Trodde jeg var for streng!

Vi refererer her fra pressemeldingen fra NBU:

Hva var det som gjorde at du vant?

-  Jeg har tevlet eksteriørbedømming i mange år, omtrent siden jeg kunne skrive, så det kan hende det var derfor.

Hva var det mest utfordrende med tevlinga?

- Det var ikke så veldig fine kyr for å være helt ærlig. Så jeg følte at jeg var altfor streng, men det var tydeligvis riktig.

 

Marie Hognestad Brådli med premiene. Vi gratulerer!

Foto: NBU

Om tevlinga

Eksteriørbedømming av storfe er en tevling der man skal vurdere de ulike kvalitetene til kua, for eksempel beinstilling, kropp og hvordan kua er muskelsatt.

Brådli stakk i tillegg av med den gule ledertrøya, som går til den som har tevlet mest og best i løpet av dagen. I tillegg til eksteriørbedømming av storfe har Marie Hognestad Brådli tevlet i blomsterdekorering og en tevling som kalles «Spenna gæær’n», der deltakerne må gjennom ulike morsomme poster som halmballrulling, forsere et strømgjerde og løpe opp trappene i Vikersundbakken.

NBU-stevnet

Landsstevnet avholdes hvert år for nye og gamle medlemmer av Norges Bygdeungdomslag - en organisasjon med over 7000 medlemmer som jobber for levende bygder.  Norgesmesterskapene ble i år avholdt i flotte rammer i Vikersund.


Til toppen