Gå til Tekst
Gå til Tekst
Miss Dyregod kåret

Miss Dyregod kåret

5.-7. september gikk årets Dyregod-dagane av stabelen. Geno stilte med stand i tillegg til dommere under fesjå og kalvemønstring.

Dyregod-dagene på Batnfjord i Gjemnes Kommune er en profesjonell og slagkraftig messe for landbruk og bygdenæring i Midt Norge. Batnfjord ligger midt mellom to byer og omfatter derfor en stor region. Messen blir arrangert årlig i begynnelsen av september, og hadde i 2013 16 000 besøkende. 

Ku-utstilling

17 kyr var påmeldt til årets fesjå. Disse var delt i tre klasser: 

  • Klasse 1 - Førstegangskalvere
  • Klasse 2 - Mellom to og tre kalver
  • Klasse 3 - Fire eller flere kalver

Dommerlaget bestod av Eva Husaas (Geno), Tore Drejer (Avlsrådgiver Tine) og Kristin Groven (Tillitsvalgt Geno). Det var mange flotte kyr påmeldt, og etter mye diskusjon rundt kropp, bein og jur fant dommerene både vinnere av hver klasse og hvem som skulle bli beste NRF totalt, «Miss Dyregod».

 

Tittelen Miss Dyregod gikk til kunr 270 Fie, som har hatt 3 kalver og eies av Odd Ingvar Torvik. Dette var ei flott og solid ku etter 10115 Raastad, med 10495 Helset som morfar. Denne kua ble også klassevinner klasse 2. 

 

Klassevinner klasse 1 ble kunr. 322 Svartsi (far: 10432 Velsvik morfar: 10183 Aasheim) som også eies av Odd Ingvar Torvik.

 

Klassevinner klasse 3 ble kunr. 504 (far: 10611 Hjelmset morfar: 10329 Kvålen) som eies av May Britt og Gunnar Hyllnes.

Kalvemønstring 

Det ble arrangert kalvemønstring både lørdag og søndag og 13 håpefulle deltagere var påmeldt. 10 av deltagerne hadde fått låne kalv hos Silset Samdrift DA. 

 

Dommer/speaker var Kristin Groven, og det var ingen enkel oppgave å skille de flinke mønstrerene som tydelig hadde trent mye med kalven sin. Det ble kåret en vinner per dag.

 

Vinneren på lørdag ble Synnøve Kvernberg med kalven 603 Sunniva (eid av Svanhild og Lars Kvernberg)

 

Synnøve Kvernberg med kalven 603 Sunniva. Foto: Eva Husaas

Vinneren på søndag ble Jorun Åsbø med Simmentaler-kalven 947 Lillekvit (eid av Blankbøgda Melk DA)   

 

Jorun Åsbø med 947 Lillekvit. Foto: Eva Husaas

Etter en dag med både mønstring og visning av diverse triks som løping og hopping, syns Jørgen og 1802 Snuppa at det var godt med en time-out mens dommeren avgjorde hvem som var vinner. Foto: Eva Husaas


Til toppen