Gå til Tekst
Gå til Tekst
Mer funksjonalitet på plass i nye Geno Avlsplan

Mer funksjonalitet på plass i nye Geno Avlsplan

Det er nå lagt til mer funksjonalitet under menypunktet «Krav til avkom» og «Velg okser» i prøveversjonen av nye Geno Avlsplan.

I arbeidet med den nye versjonen av Geno Avlsplan, er planen å gradvis legge til ny funksjonalitet. Nå er det lagt til ny funksjonalitet under «Krav til avkom» og «Velg okser».

Krav til avkom

Nå er det mulig å legge inn egne krav til indekser på avkommene som dere planlegger med Geno Avlsplan. Dette gir deg mulighet til å ha en målrettet strategi for å planlegge kombinasjoner som gir avkom med de egenskapene du ønsker for din besetning.

 

Det ligger allerede inne generelle krav på en del egenskaper som gjelder dersom du som bruker ikke har satt dine egne. Disse vises i kolonnen «Standard» til venstre for redigeringsfeltet. Nå kan du du legge inn dine egne minimumskrav for indeksene på de egenskapene som er riktig for deg. Merk at for en del eksteriøregenskaper er det også mulig å legge inn maksimumskrav til indeksene.

 

Valgene lagres automatisk når siden lukkes, og det blir kjørt en ny avlsplan som inneholder kravene som er satt.


Dersom du legger inn mange og strenge krav, vil de ikke alltid være mulig å oppfylle. Det vil likevel komme opp oksevalg, som er de som er nærmest til å oppfylle kravene som du har satt.

Velg okser

Dersom du har egen dunk, er eierinseminør eller har spesialbestilt doser fra NRF-okser utenom standard eliteokseutvalg, er det nå mulig å legge inn disse oksene, slik at de inkluderes i planen. Merk at du også må legge inn antall ulike kyr de ulike oksene skal komme opp på, ut fra hvor mange doser du har tilgjengelig. Det er også mulig å fjerne okser fra standardutvalget, slik at de ikke blir med på planen.

 

Les mer om prøveversjonen av nye Geno Avlsplan her 

 

Gå til prøveversjonen av nye Geno Avlsplan her


Til toppen