Gå til Tekst
Gå til Tekst
Mange NRF-okser med høy avlsverdi

Mange NRF-okser med høy avlsverdi

For andre gang er det nå beregnet avlsverdier med ny GS-metodikk og mange av NRF-oksene har kommet ut med høy avlsverdi. Totalt er det 96 okser med 25 eller mer i avlsverdi.

Oksene som topper lista er 11335 Skjørtorp og 11813 Børset med 43 i samla avlsverdi, 11308 Hofstad med 39 og 11690 Roen med 38 i samla avlsverdi. 11078 Gopollen holder seg fremdeles høyt med 36 i samla avlsverdi.

 

Oksekatalogen på nett er oppdatert med nye avlsverdier, så bruk denne for å finne flere detaljer.

Ingen endring i beregningsmodellene

Det er ingen endringer i beregningsmodellene denne gangen. Årsaken til endringene i avlsverdier og indekser fra forrige beregning (i februar) er derfor utelukkende at det har kommet inn genotypeinformasjon på en del flere kyr og noen oksekalver, samt som vanlig mer data via Kukontrollen.

Sædlageret avgjør

Det er sædlageret som legger grunnlaget for hvilke okser som kan velges til eliteokser. Lovende okser ved forrige beregning ble satt i karantene og det er derfor en del okser å velge blant denne gangen. En av disse var 11335 Skjørtorp, men han leverer dessverre ikke levedyktig sæd og er derfor ikke aktuell som eliteokse denne gangen. 11813 Børset er for ung til å ha tilstrekkelig sædlager.

Nye eliteokser vedtas 10. juni

Beslutning om nye NRF-eliteokser blir tatt fredag 10. juni klokka 10.00. Innspill kan gis på grunnlag av forslaget nedenfor. Utsendelse av sæd av de nye eliteoksene starter mandag 13. juni.

 

Forslag til nye NRF-eliteokser fra juni 2016


Til toppen