Gå til Tekst
Gå til Tekst
Liv og røre Midt i matfatet

Liv og røre Midt i matfatet

Flere enn 10 000 besøkende var innom Mat- og landbruksmessa «Midt i matfatet» som ble arrangert i Vikingskipet i Hamar 19.-21. september.

Messa ble på forhånd omtalt som årets største matopplevelse i Innlandet, og de 120 ulike aktørene bidro da også med både gode smaker, lukter, flotte produkter og ikke minst kunnskap. I tillegg var det mange spennende aktiviteter for hele familien. Blant annet kunne man hilse på flere av dyrene som produserer maten vår.

 

Geno hadde denne gangen stand sammen med alle bedriftene i bioteknologiklyngen Arena Heidner. Her var det flere aktiviteter gjennom helgen.

Mye spennende for barna

Barna fikk blant annet prøve seg som forskere i et provisorisk laboratorium, noe som var svært populært. De likte også godt å kikke på levende sædceller i mikroskop og stilte mange spørsmål. Stor var også forundringen da Karianne Eide Longva i Hedmark Kunnskapspark viste hva som skjer når man heller kokende vann i en isoporeske med flytende nitrogen, og likedan da hun puttet ballong på ballong opp i den samme lille esken og satte lokk på. Hva skjedde egentlig med ballongene? Jo, det vet i hvert fall de som var der!

Samarbeid på tvers

Både Geno-standen og de andre vi samarbeidet med hadde bra med besøk alle dagene, både av melkeprodusenter og folk som ikke ante hvem Geno er. De stilte spørsmål, svarte på bio-quizzen og spiste karameller! Det kom en god del spørsmål om SpermVital, noe som tyder på at dette er et interessant produkt for mange.

 

Ellers gikk mye av tida med til å bistå alle barna som sto i kø foran mikroskopene og forskerbenken. Det var også en god anledning for oss som jobber i de ulike organisasjonene i Heidner til å bli bedre kjent med hverandre.


Til toppen