Gå til Tekst
Gå til Tekst
Landbruks- og matminister Dale til Geno

Landbruks- og matminister Dale til Geno

Bioteknologimiljøet i Hedmark fikk besøk av landbruks- og matminister Jon Georg Dale mandag 14. november. Hos Geno på Store Ree fikk han blant annet se sæduttak av NRF-okser.

Det var styreleder Jan Ole Mellby, administrerende direktør Sverre Bjørnstad, kvalitetsleder Kristin Ø. Rendalen og kommunikasjonssjef Mari Bjørke som tok i mot Dale på Store Ree. Her fikk ministeren høre om klimakua Norsk Rødt Fe (NRF) og om Geno sitt ønske om å bidra enda mer i positiv retning for klimaet. Dette innbefatter det allerede eksisterende avlsarbeidet for fruktbarhet, helse og produksjonseffektivitet, men også tankene om å bidra til bedre fôreffektivitet ble luftet. I tillegg fikk Dale høre om eksporten av NRF, satsingen vår på forskning og utvikling og om det gode biotekmiljøet som er i Hamar-området.

 

Landbruksministeren i visningsrommet på Store Ree

Geno-direktør Sverre Bjørnstad (t.v.) forteller Karoline Finstad Vold og Erik Ilseng hos fylkesmannen i Hedmark, Tor André Johnsen fra FrP og landbruksminister Jon Georg Dale om NRF-oksene i fjøset på Store Ree. Foto: Mari Bjørke

 

Fylkesmannen i Hedmark, Sigbjørn Johnsen, var også til stede og fortalte om aktiviteten i fylket. I tillegg deltok både stortingspolitikere og lokale politikere samt administrasjonen hos fylkesmannen.

 

Landbruksministeren var også på besøk hos de øvrige avlsorganisasjonene i området. Etter besøket på Store Ree gikk turen til Staur, der både NSG og TYR ønsket velkommen.


Til toppen