Gå til Tekst
Gå til Tekst
Kuutstilling på ny og smart måte

Kuutstilling på ny og smart måte

Lørdag 5. september ble det arrangert Matfestival i Hokksund. I den forbindelse markerte kuutstillingen i Eiker sitt 150 års jubileum med kuutstilling på alternativt vis.

Det ble stilt 52 dyr, og de som sto bak arrangementet hadde nedlagt en kjempeinnsats for å få tak i kyr.

Systematikk og god dyreflyt

Utstillingen var et svært godt eksempel på hvordan en kuutstilling kan gjennomføres uten at dyra må mønstres. Her var mønstringsringen godt avskjermet av solide grinder slik at dyra kunne bevege seg fritt foran dommerne. Systematikk og god dyreflyt preget gjennomføringen – imponerende! Det er selvsagt flott med mønstring, men det kreves ofte mye mer av dem som skal stille med kyr på utstilling.

Kamp om førsteplassen

Det var en kald og regntung dag, men verken folk eller fe lot seg merke med det. Tre kyr kom til finalen, alle med 13 poeng samla for kropp og bein og jur. Etter en real «fight» i dobbelt forstand gikk til slutt ku nr 1086 av med seiren. Kua er datter av NRF-oksen 10673 Engebakkken og med 5621 Elvevoll som morfar. Oppdretter er Leif Ove Sørby, Vestfossen. 

 

Andreplassen gikk til ku nr 1054 hos Røren Samdrift, Hokksund. Far til kua er 10406 Halsne og morfar er 5612 Ryggvold.

Inseminert med seiersbanner over ryggen

Det hører med til sjeldenhetene at utstillingas beste ku blir inseminert rett etter kåring – fortsatt med seiersbanneret over ryggen. Veterinær Ragnhild Thorud inseminerte kua med kjønnsseparert sæd av 10923 Prestangen. Så her er det bare å håpe på drektighet og ei framtidig toppku som kan stilles ved neste anledning.

 

Store horn

Det ble også vist kjøttfe av rasene Aberdeen Angus, Charolais og Highland Cattle. Store horn skremte de logistikkansvarlige til en trygg plass bak grinda! Fra venstre Kristoffer Røren, Børre Mygland, Runar Bakke og Engebret Korvald.
Foto: Hans Storlien


Til toppen