Gå til Tekst
Gå til Tekst
Kalvemønstring Orkdal

Den skal tidlig krøkes . . .

Den skal tidlig krøkes som god kalvemønstrer skal bli. Det viste Andreas Selbekk (3,5 år) da han deltok på kalvemønstring på Solbu i Orkdal nylig.

Hele 20 unger i alderen 3,5 - 12 år var med og viste hvor flinke de hadde vært i opptrening av kalv til kalvemønstringen, arrangert av Orkdal produsentlag.

 

Andreas Selbekk Orkdal

Andreas Selbekk (3,5 år) hadde fått låne kalven Andreas til kalvemønstringa. Det var imponerende hva han hadde fått til med litt hjelp i løpet av noen få dager.

Stor interesse

Arbeidsutvalget i produsentlaget var i forkant usikker på hvordan interessen var for å mønstre kalv og om det hadde noen publikumsinteresse.

 

– Responsen var overveldende, sier leder Reinert Aakerholm. – Hadde vi hatt noen dager til før mønstring, hadde det nok vært enda flere unger som hadde blitt med, sier han videre. Han hadde fire kalver med på mønstring, og det var barn fra nabolaget som mønstret dem.

 

– Vi synes det var flott at flere tok turen for å se på mønstringen, sier Reinert, og talte over 200 personer på gården sin denne søndagsettermiddagen.

 

TINE-ambassadør Grete Lill Aakerholm hadde en travel ettermiddag der hun delte ut smaksprøver. Det samme hadde 4H-klubbene Svorkmo og Hoston som solgte grillmat.

Frister til gjentakelse

– Når vi ser hvor stor interesse det er fra unger for å holde på med dyr, frister det med gjentakelse neste år. Den kontakten som oppstår mellom dyr og barn er unik. Og er det barn som har lyst til å se hvor melken og kjøttet kommer fra, så ta kontakt med noen som driver med melkeproduksjon i nærheten, sier Svanhild Bakke, nestleder i arbeidsutvalget i Orkdal produsentlag.

 

Klare for mønstring Orkdal

Kalver er flokkdyr og de liker å være flere i sammen. Men ungene var flinke når de skulle ta dem frem og vise sine kunster i ringen.

 


Til toppen