Gå til Tekst
Gå til Tekst
IRDBF-konferanse i Norge

IRDBF-konferanse i Norge

14.-16. juni var Geno vertskap for International Red Dairy Breed Federation (IRDBF) sin konferanse for 2016.

IRDBF er en organisasjon som ble etablert i 1989 under navnet IRCC (International Red Cow Club), og er en interesseorganisasjon for de røde melkerasene i verden. Konferansen holdes hvert tredje år i forskjellige land og i 2019 vil den holdes i Australia.


Det var om lag 45 deltakere på årets konferanse. Landene som var representert var Norge, Sverige, Danmark, Finland, Australia, Tyskland, USA, Polen, Estland, Latvia, Israel, England og Frankrike. Noen av temaene på konferansen var Genos bruk av GS, fôreffektivitet og genetikk, SpermVital og fremtidens melkeproduksjon i verden. 

 

De to første konferansedagen gikk med til ulike fagforedrag og ERDB-møte (European Red Dairy Breed). 

 

Siste konferansedag var det IRDBF-businessmøte med presentasjon av hvert land, før deltakerne reiste til Store Ree for å se på okser og videre til gårdsbesøk hos melkeprodusent Tore Nordli i Løten.

 

Les mer om selve konferansen her (engelsk)

Post-konferansetur til Trondheim

Det ble også holdt en post-konferansetur til Trondheim fra 17.-19.juni. Ni av deltakerne deltok på denne turen, som omfattet to gårdsbesøk og en RIB-tur til øya Tautra. Styremeldem Inger-Lise Ingdal var turleder. 

 

Første stopp nordover var hos Barbro Braastad og Bjørn Sønestevoldhaugen på Fåvang. Her fikk de omvisning, oppleve kuslipp og praten gikk ledig og lett. 

 

Barbro Braastad og Bjørn Sønestevoldhaugen sammen med de besøkende. Foto: Inger-Lise Ingdal.

Deltakerne fikk oppleve kuslipp hos Barbro Braastad. Foto: Inger-Lise Ingdal

 

Lunsjen ble servert på Rudi gard i Sør-Fron med nydelig mat og god veiledning. De hadde et fantastisk vær med 22 plussgrader og sol over Dovrefjell, og til alles begeistring fikk de også se moskus. 

 

Neste stopp var besøk hos Skjetlein videregående skole på Leinstrand i Sør-Trøndelag. Her ble følget tatt imot av gårdsbestyrer Torgrim Daling, før de fikk omvisning i fjøset. Dette er et stort løsdriftsfjøs som drives økologisk med robotmelking. Mange var veldig nyskjerrige på roboten. De fikk også være med og hente inn kyrne til kvelds. 

 

Lørdag var det sightseeing i Trondheim etterfulgt av RIB-tur til Tautra. De ankom øya fulle av adrenalin, der middag og ølsmaking sto på programmet. 

RIB-båten på vei mot Tautra. Foto: Inger-Lise Ingdal.

 

Søndag reiste en svært fornøyd gjeng videre til ulike destinasjoner.

 


Til toppen