Gå til Tekst
Gå til Tekst
Heimkunnskap – ny blogg om maten vi produserer

Heimkunnskap – ny blogg om maten vi produserer

I bloggen sin, «Heimkunnskap», følger Mariann Tveter bønder med ulike produksjoner og formidler historier fra hverdagen.

Hun forteller historier fra ulike bønder i innlandet. Hennes ønske er å skape stolthet rundt norsk matproduksjon.

 

Under overskriften «Jakten på drømmedama» forteller hun følgende fra en ammekuprodusent: «Øverst i Midtbygda i Øyer, på et smalt kontor i fjøset, ligger den nyeste utgaven av oksekatalogen fra Hamar. Heftig stylet, poserer de mannlige modellene.»

Takk for maten

Mariann Tveter leder prosjektet «Takk for maten», der hun selv sier at ukentlige innlegg om ulike sider ved drifta til bøndene skal vekke folk og skape interesse og stolthet for det bonden driver med. Uke for uke, og forhåpentligvis i flere år, ser hun for seg å følge disse bøndene og fortelle ærlige og usminkede historier fra hverdagen.

 

Bilde av NRF-kua Fru Helene Alving og Mariann Tveter

Mariann Tveter og 1210 Fru Helene Alving. Foto: Eirik Jeistad/Hemkunnskap

 

Følgende sitat er fra innlegget «Ku til kartong» der hun forteller at «Til et strengt regulert marked, er fru Helene Alving daglig leverandør. Før vi griper kartongen fra kjøla, er melka til fruen testet og godkjent. Det nærmeste Helene kommer en melkerobot, er bonden Lars som står opp før sola, og som leverer fra ku til kartong tre ganger i uka.»

Engasjement rundt matproduksjon og råvarer

Mariann er utrolig engasjert på matprodusentenes vegne. Hun har selv bak seg 12 år i dagligvarebransjen før hun i 2016 stiftet firmaet Heimkunnskap. På nettsiden hennes har hun blogg og deler kunnskap om både råvarer og oppskrifter i tillegg til disse bondehistoriene.


Geno har, sammen med TYR og Norsvin, valgt å støtte arbeidet hennes fordi vi ser at hun greier å fortelle historiene våre på en annerledes måte og slik kanskje kan greie å nå ut med saklig og opplysende informasjon annerledes enn vi selv ville greid.

 

Mariann og hennes medskribent Elin Marie Ulsaker fra Lillehammer, er stadig rundt med bøndene «sine» og sammen med fotograf Eirik Jeistad fra Hamar lager de mange artige og interessante innslag med flotte bilder.

 

Bilde av Elin Marie Ilsaker

Medskribent Elin Marie Ulsaker fra Lillehammer Foto: Eirik Jeistad/Heimkunnskap

Bilde av Fotograf Eirik Jeistad.

Fotograf Eirik Jeistad. Foto: Heimkunnskap

 

Vi gleder oss til å følge bloggen videre, og anbefaler alle våre lesere om å melde seg på nyhetsbrevet hennes som du finner aller nederst på denne siden: https://www.heimkunnskap.no/takk-for-maten


Du kan også følge Heimkunnskap på Instagram og Facebook.


Til toppen