Gå til Tekst
Gå til Tekst
Godt oppmøte på Storfetreff i Midt-Norge

Godt oppmøte på Storfetreff i Midt-Norge

20.-21. Januar arrangerte Geno-utvalget i midt storfetreff. Det var veldig godt oppmøte med nesten 60 deltakere. Det var også en flott ramme for utdeling av avlsdiplomer og 10 av 16 avlsdiplomer for okser fra Midt-Norge som ble eliteokser i 2016 ble overrakt.

Storfetreffet i Midt Norge ble holdt på vakre Baarshaug herregård i Orkdal.

Her var det anledning for oppdatering av fagstoff, det var gode diskusjoner og en god arena for å knytte nye nettverk og dele erfaringer med kollegaer.

Spennende fagprogram 

Øyvind Nordbø, avlsforsker i Geno, tok forsamlingen gjennom genomisk seleksjon, avlsmål, 3-D fotografering av jur, og ikke minst framtidens muligheter og utfordringer rundt embryo og CRISPR.

 

Lars Kristian Bredahl, leder Internasjonalt salg og forretningsutvikling i Geno, holdt innlegg om Genos planer og muligheter framover, nasjonalt og internasjonalt, i tillegg til å berømme alle Genos eiere for arbeidet som hver og en har bidratt med.


Harald Kleiva, som jobber i produksjonsavdelingen på Hallsteingård, tok oss med på en rundtur i hans liv og levnet på Hallsteingården. Latteren satt løst og han formidlet godt hverdagslige hendelser på en ypperlig måte!

 

Inger-Lise Ingdal, styremedlem i Geno fra Midt-Norge, gikk igjennom litt generell info fra Geno samt evaluering og innspill på tema til neste storfetreff.


En interessert forsamling. Foto: Inger-Lise Ingdal

God middag og flott stemning

 – Det ble servert en 3-rettes middag i festsalen som smakte helt fortreffelig, forteller Inger-Lise Ingdal. Menyen bestod blant annet av Brasert Oksenakke med nydelig lokalt tilbehør til hovedrett.

 

Stemningen var god, og mellom hovedrett og dessert ble 10 av 16 avlsdiplomer fra Midt Norge, for okser som ble eliteokser i 2016, overrakt. Alle oppdretterne som var tilstede fikk en kort omtale av «sin» okse, samt diplom og blomster!

 

De som fikk overrakt diplomer var: 

  • Ola G. Kvenset for oksen 11798 Viastua
  • Ola Joar og Anne Sundli for oksen 11773 Sundlien
  • Oddveig og Arnt Børset for oksen 11813 Boerset 
  • Inger-Ann og Helge Berre for oksen 11471 Vik
  • Steinar Røstad for oksen 11792 Ystgard
  • Kjetil og Veronica Ingul for oksen 11194 Fagerberg
  • Oksjale Samdrift for oksene 11229 Oksjale og 11685 Letnes
  • Ole Kristian Stuberg for oksen 11209 Korsen
  • Bjørn Arne og Olav Hofstad for oksen 11308 Hofstad

Sigrid Johanne Muan og Harald Skagemo (Muan samdrift) fikk avlsdiplom for oksen 11760 Muan overrakt på produsentlagsmøte 20. oktober, men ble også invitert for å motta blomster og heder og ære sammen med de andre diplommottagerne i midt under storfetreffet. 

 

Fornøyde diplommottagere. Foto: Inger-Lise Ingdal 

 

Tilbakemelding fra diplommottagerne var at det var veldig trivelig å motta heder og ære i en slik forsamling. Det ble også litt underholdning under middagen. Harald Kleiva underholdt med sang og gitar, og Øyvind Nordbø overrasket alle med å framføre «fjøsvisa» av Hans Rotmo etter å ha takka for maten.

 

Øyvind Nordbø fremfører «Fjøsvisa» av Hans Rotmo med stor innlevelse. Foto: Inger-Lise Ingdal

Fjøsbesøk

Før avslutning var det fjøsbesøk hos Lars Jørgen Gangås, som stilte fjøs og buskap til disposisjon for diskusjoner og visjoner om NRF kua. Det var en fornøyd bonde som møtte Deltakerne. Han stortrivdes i fjøset og hadde en meget rolig buskap som tok innrykket med stoisk ro.

 

Tilbakemeldingene fra deltakerne var at det var ønskelig med ett nytt storfetreff i januar 2018.


Til toppen