Gå til Tekst
Gå til Tekst
Genoprodusert kjønnsseparert sæd

Genoprodusert kjønnsseparert sæd

Geno skal, i løpet av våren 2018, starte opp egen produksjon av kjønnsseparert NRF-sæd med den helt nye teknologien til Genus ABS, IntelliGen®.

Geno har nylig signert en avtale med Genus ABS om å starte opp egen produksjon av kjønnsseparert oksesæd med deres helt nye teknologi, IntelliGen®.

 

- Vi er stolte av å være den første samarbeidspartneren til ABS som kan tilby denne teknologiplattformen til våre medlemmer, sier Sverre Bjørnstad, adm.dir. i Geno. - Montering av utstyr og oppstart av produksjon skjer før jul. Ambisjonen er å være leveringsdyktige i Norge i løpet av første kvartal 2018. Produksjonen skal foregå på Geno sin seminstasjon Store Ree i Stange i Hedmark.

 

- Å tilby egenprodusert kjønnsseparert sæd til våre eiere og våre kunder har vært ønsket lenge, og gjennom samarbeidet med Genus ABS har Geno fått tilgang til den nyeste teknologien for kjønnsseparering, sier Sverre Bjørnstad.

Ny teknologi

IntelliGen Technologies er en helt ny måte å produsere kjønnsseparert sæd på som skiller seg fra tidligere brukt teknologi ved at den etter vår vurdering behandler sæden mer skånsomt. Geno forventer med denne teknologien å kunne levere bøndene et bedre kjønnsseparert produkt enn vi har hatt tidligere.

 

- Vi gleder oss til å utvikle samarbeidet med vår internasjonale partner Genus ABS til beste for våre eiere, sier Sverre Bjørnstad, og bli mer leveringsdyktige på kjønnsseparert sæd av flere NRF-okser. Vi er i ferd med å lære oss teknologien nå og vil sette i gang produksjon så fort laboratoriet og utstyret er på plass.

 

Genus IntelliGen® Teknologier (en del av Genus plc), er en global pionér innenfor genetikk og forskning, og forteller i dag hele verden om sitt partnerskap og lisensavtalen med Geno. - Vi har hatt et eksklusivt partnerskap med ABS Global over flere år for å markedsføre Norsk Rødt Fe (NRF) i nøkkelmarkeder internasjonalt, forteller Bjørnstad, - og dette er en naturlig utvidelse av samarbeidet.

 

For mer informasjon om Genus IntelliGen Teknologier, gå inn på www.genusplc.com

 

Om Genus ABS plc

Genus ABS plc er et verdensledende selskap på salg og distribusjon av storfegenetikk, reproduksjonstjenester og genetikk. Genus ABS markedsfører og distribuerer storfegenetikk til 80 forskjellige land, og ble etablert i 1941. Hovedkvarter: Wisconsin, USA


Til toppen