Gå til Tekst
Gå til Tekst
Geno holder hjulene i gang

Geno holder hjulene i gang

Selv med koronasituasjonen, foregår produksjon og leveranse tilnærmet normalt.

Selv om vi er i en spesiell situasjon der alle møter foregår digitalt og alle kurs er avlyste, holder Geno produksjonen oppe og sædruta i gang. Genos årsmøte skal også holdes digitalt i år, noe som er både nytt og spennende. Mange tillitsvalgte skal nå tilegne seg ny digital kunnskap på kort tid.

 

Adm.dir. Kristin Malonæs sier det slik:

– Aller først vil jeg sende en stor takk til alle for jobben dere gjør for samfunnet ved å følge de retningslinjer som myndighetene pålegger, for våre kunder ved at vi gjør det vi kan for å holde produksjonen og leveransene oppe og for at dere stiller opp som dere gjør i disse helt spesielle dagene! Inseminørene betjener hele Norge og eierne våre produserer melk og kjøtt til folket. Veldig mye settes på prøve, og jeg er imponert over den fleksibilitet og stå-på-vilje som alle viser. Sammen får vi dette til også i dagene fremover!

Samfunnskritisk funksjon

Geno har fått bekreftelse fra Landbruks- og matdepartementet at inseminerende personell og Genos sjåfører regnes som personell i samfunnskritiske funksjoner. 

Produksjon

– Produksjonen på Store Ree går omtrent som planlagt. Vanlig sæd- og embryoproduksjon går som normalt men det er litt redusert REDX™-kapasitet grunnet sykdom og karantene, forteller Simon Kvasnes Reisvaag, som er leder for produksjonsavdelingen i Geno. – Snart skal vi også ut og hente kalver fra flere bønder. Folk er flinke med smittevern og vi har daglig fokus på dette i hver enkelt avdeling på Store Ree og vi unngår kontakt mellom avdelingene så godt som mulig for å sikre oss videre framover også, forteller han.

 

Bilde av fornøyde folk på laboratoriet på Store Ree, bakerst: Nadine Hofman, midten: Camilla Østerud, foran: Frida Sandvik Vaaset. Foto: Camilla Østerud

God stemning på laboratoriet på Store Ree, bakerst: Nadine Hofman, midten: Camilla Østerud, foran: Frida Sandvik Vaaset.

 

Bilde av okse på Store Ree på jobb.

Oksene er også på jobb. Røkter: Marius Grinden. 

Semintjeneste

– Sædruta går fortsatt som planlagt, med noen ekstra tiltak for smittevern, kan Simon fortelle. - Vi ber om at de som møter opp på ruta, holder avstand til hverandre og følger instruks fra ruteansvarlig. 

 

Ruteplan for sædruta finner dere her

 

På grunn av smittefare har vi dessverre ikke mulighet til å fylle nitrogen til legekontor.

 

16-plakat-sædruta400.jpg

Plakat på Sædruta med gjeldende regler for smittevern.

 

16-sædruta-tekniker-elbil.jpg

Sædruta går fortsatt som planlagt. Her fra et møte med en tekniker i en av Genos el-biler.  Foto: Jimmy Marken

Semintjeneste og kurs

– Geno har den siste tiden fått henvendelser fra veterinærer og studenter som er bekymret for kursing og semindekning utover våren og sommeren. Slik situasjonen er nå, har ikke Geno mulighet til å holde insemineringskurs, da alle slakterier er stengt for kurs- og møtevirksomhet. Hvor lenge denne situasjonen vil vedvare er veldig usikkert. Vi har stor forståelse for at mange er bekymret for jobb, videre semindekning og tilgang på ferievikarer til sommeren, forteller Hans Storlien, markedssjef for Norge. 

 

– Geno ønsker å være behjelpelig med å ivareta semindekningen i den perioden vi er inne i. Vi vil arbeide med å få oversikt over og tilgang til personell som allerede har insemineringskurs, og som kan bistå der det er behov. Ta kontakt dersom situasjonen er kritisk med tanke på semindekning i ditt område, avslutter Hans. 

 

Du kan også lese mer om semintjeneste og kurs her 

 


Til toppen