Gå til Tekst
Gå til Tekst
Genetiske analyser av nye egenskaper hos NRF

Genetiske analyser av nye egenskaper hos NRF

Avlsforsker i Geno, Karoline Bakke Wethal forsvarte 1. april sin doktorgrad med tittelen «Genetiske analyser av nye utmelkings, lynne og jurhelse-egenskaper hos Norsk Rødt Fe (NRF) med data fra automatiske melkesystemer».

Karoline overbeviste med sin strålende innsats og forståelse av faget. Geno gratulerer med godkjent doktorgrad!

 

Doktorgraden er et NMBU-prosjekt, men med stor relevans for avlsarbeidet på NRF. Bjørg Heringstad, professor og avlsforsker i Geno, har vært hovedveileder og avlsforsker Morten Svendsen har vært biveileder.

 

Karoline har jobbet med utvikling av nye egenskaper fra AMS-data. Dette arbeidet er svært verdifullt for Geno. Spesielt med tanke på utvikling av nye egenskaper som kan benyttes i avlsarbeidet når data fra AMS blir tilgjengelig.

 

Karoline holdt først sin prøveforelesning med tittelen «Use of indicator traits in total merit indexes in dairy cattle», deretter fulgte en presentasjon av doktorgradsarbeidet og diskusjon med hennes to opponenter Dr. Jarmo Juga, University of Helsinki og Professor Sven König, University of Giessen.

 

Dette var den første digitale disputasen NMBU har gjennomført. Dette fungerte veldig bra, når situasjonen er slik den er i dag med restriksjonene rundt Covid-19. Omtrent 50 personer deltok på disputasen via den digitale løsningen, inkludert de eksterne opponentene.

 

Her kan du lese to vitenskapelige artikler publisert i Journal of Dairy Science, som er en del av doktorgradsarbeidet:

 


Til toppen