Gå til Tekst
Gå til Tekst
Disputas Halldor Felde Berg

Fruktbarhet og sædkvalitet ved bruk av SpermVital-sæd

Veterinær i Geno, Halldor Felde Berg, skal forsvare sin doktorgrad 19.mai med tittelen «Fruktbarhet og sædkvalitet ved bruk av SpermVital-sæd til kunstig inseminering i storfe». 

Doktorgradsprosjektet har fått støtte fra Norges forskningsråd i regi av SpermVital, Høgskolen i Innlandet og NMBU. Halldor Felde Berg  har undersøkt fruktbarhet, sædkvalitet og oppløsningstid ved bruk av SpermVital-prosessert sæd til inseminering i storfe. Hovedveileder har vært Erik Ropstad og medveiledere har vært Elisabeth Kommisrud, Bjørg Heringstad og Anne Hege Alm-Kristiansen.

SpermVital-sæd og spermiens egenskaper

Hensikten med doktorgradsarbeidet har vært å skaffe mer kunnskap om SpermVital-sæd og undersøke egenskapene til spermien. Økt kunnskap angående fruktbarhet som kan føre til en mer effektiv styring av reproduksjonen hos storfe er av interesse for avlsorganisasjoner og storfebønder verden rundt.

 

Et annet delmål med forskningen var å få bedre innsikt i NRF-kuas eggstokkfysiologi; hvordan den responderer på brunstsynkronisering når det gjelder tid til eggløsning, brunstaktivitet og progesteronkonsentrasjon i melk.

 

Tirsdag 19.mai skal Halldor forsvare sin doktorgrad. Det vil foregå digitalt med prøveforelesning fra kl. 12.00 og disputas fra kl. 13.15. Her kan du se oversikt og link til disputasoppslag. 

 

Her kan du lese artikkelen til Halldor i Buskap 4-2020.


Til toppen