Gå til Tekst
Gå til Tekst
Første kalver etter NRF-elitekviger aktuelle for Geno

Første kalver etter NRF-elitekviger aktuelle for Geno

To spennende oksekalver etter kviger som har stått i embryoproduksjon på Store Ree er nå kjøpt av Geno.

Den første er en oksekalv etter embryo fra 80003 Agnes. Kalven er fra oppdretter Christen Sjøvold, 7560 Vikhammer. Den har (per 5. juni) 32 i samla avlsverdi. Far til kalven er 11906 Dalsbygda, morfar er 11209 Korsen.

 

Her er det en meget god kobling mellom mor og far da kalven har gode indekser for de aller fleste egenskapene. Den scorer meget bra på fett- og proteininnhold i melk, kjøtt, fruktbarhet, jurhelse, kalving, bein og jur.

 

Mor til kalv er bærer av fruktbarhetsdelesjonen, men her har sønnen gått fri. Det blir veldig interessant å følge denne oksen videre og forventningene er store.

Kalv etter elitekvige

NRF-kviga 80008 Andrine, fra oppdretter Brit Flostrand, 8908 Brønnøysund, var blant de første kvigene kjøpt inn for produksjon av embryo. Far til kviga er 11745 Skaarer og morfar er 11420 Aas.

 

Da kviga var ferdig med embryoproduksjonen ble den solgt tilbake drektig til oppdretter. Kviga har nå fått en oksekalv som er aktuell for Geno.

 

Kalven har 31 i samla avlsverdi og har et spennende slektskap.Dette er den eneste kalven vi kommer til å få etter oksen 11899 Smihaugen. Dette fordi denne oksen ikke produserte nok sæddoser til at den var aktuell som eliteokse. Den har sine styrker på produksjonsegenskapene melk og kjøtt samt gode verdier for jur og bein.

 

Her kan du lese om kjøp av NRF-embryo

 

Her kan du lese om kjøp og salg av kvigekalver til Geno


Til toppen