Gå til Tekst
Gå til Tekst

Fantastisk ramme rundt internasjonal samling

Representanter for Geno Globals datterselskaper, partnere og distributører i store deler av verden har nylig vært samlet til to dagers internasjonal konferanse på Store Ree.

Vel 40 personer deltok. Av disse kom om lag halvparten fra elleve ulike land utenom Norge. Nydelig vær med rekordhøye temperaturer skapte en ramme rundt samlingen som vi håper både internasjonale og norske deltakere vil minnes med glede.

 

Tor Arne Sletmoen i Geno Global presenterte et innholdsrikt program for de to dagene. Status for alle markeder ble gjennomgått og mange suksesshitorier om Norsk Rødt Fe ble fortalt. Men flere av datterselskapene kunne også fortelle om store utfordringer for bønder i Europa der melkeprisen etter bortfallet av kvoter har falt med over 30 prosent. 

 

Nytt avlsmål for NRF ble presentert og status for eliteokser og nye avkomsgranska okser ble gjennomgått. Forsamlingen fikk også en oppdatering på genomisk seleksjon. SpermVital-sæd selges nå i mange markeder og mange så fram til å høre nytt om utviklingen av dette produktet.

 

Om kvelden fikk alle deltakerne samt noen andre inviterte gjester en minneverdig rundtur med «Mjøsas hvite svane», Skibladner. Fantastisk vær gjorde dette til en helt spesiell opplevelse for de langveisfarende!

 

Internasjonal Geno-konferanse har vært holdt årlig i noen år nå, og det foreligger allerede planer for neste år.


Til toppen