Gå til Tekst
Gå til Tekst
Elegant Miss på Jærmessa 2014

Elegant Miss på Jærmessa 2014

– Ei elegant ku, nærmest perfekt! Det er orda dommer Gill Zeilon fra Svensk Holstein omtaler årets Miss Jæren med. Kua er av rasen svart Holstein, heter 776 Etonie og er eid av Hanne Elin Herrebrøden og faren Einar Rosnes på Austre Åmøy i Rogaland. 

Det ble bedømt i underkant av 50 kyr under årets Jærmesse, som ble arrangert på Varhaug i Rogaland 30.-31. august (se bilde av Miss Jæren i albumet nedenfor).

 

 

Beste NRF

Beste NRF-ku ble 683 Aksa med 8,5 poeng for kropp og bein og 4,5 poeng for jur. Kua er datter av 10565 Garvik og har 28004 R David som morfar. Oppdrettere er Inga Skretting og Lars Byberg fra Voll.

 

Beste ku blant de eldre NRF-kyrne ble nr 653 hos Tommy Skretting fra Varhaug. Denne kua fikk 8,5 poeng for kropp og bein og 4 poeng for jur. Kua er datter av 28004 R David og morfar er 22008 K Lens.

 

Årets Gullku

Inga og Lars Byberg ble også vinnere av årets Gullku. 1083 Litago, født 31.12.05, er datter etter 5603 Lien og med 6608 Var Calano som morfar. Ei gullku er holdbar, har lavt celletall, får mange kalver, har lavt kalvingsintervall, fint eksteriør og melker mye.

 

Beste Jersey

Kåre Sigurd Undheim fra Undheim vant klassen for både yngre og eldre Jersey-kyr. Denne besetningen kan vise til flotte resultater også fra tidligere utstillinger.

 

Konsentrerte kalvemønstrere

40 mønstrere og like mange kalver kan høres ut som et virvar og kan gjøre de fleste nervøse, men ingen klarte å forstyrre det fine samspillet mellom Kristian Skrettingland og kalven 624 Bella. Bella er av rasen Skotsk høylandsfe, som er et sjeldent syn under kalvemønstringen på Jærmessa.

 

I ungdomsklassen ble Emma Oline Mellemstrand beste mønstrer. I klassen 8-11 år gikk Amalie Dyvik av med seieren, og i klassen 4-7 år var Elida Herrebrøden best. Alle deltakerne fikk med seg konstruktive tilbakemeldinger fra den svenske dommeren.

 

– Det var fantastisk å se på alle ungene som har god kontakt med dyret sitt, har trent i lange tider og viser kalven på en så flott måte, forteller Hans Storlien, markedssjef i Geno.


Til toppen