Gå til Tekst
Gå til Tekst
Dyregod-dagane i sol og regn

Dyregod-dagane i sol og regn

På tross av varierende vær og mye regn var det 17 200 besøkende på Dyregod-dagane i Gjemnes 4.- 6. september. Og tradisjonen tro var Geno på plass også i år.

Mange tok turen innom Geno-standen der Tove Murud, kundekonsulent i Geno, Tore Drejer, avlsrådgiver i Tine, Kristin Fjærli Groven, Geno-kontakt og Odd Rise, pensjonert husdyrkonsulent i Geno, tok imot. 

 

 

Lørdag var det Fesjå der 17 kyr fordelt på tre klasser var påmeldt. Mange bra kyr ble mønstret, ogdommerne Odd Rise og Kristin Groven måtte både være kritiske og ta fram avlsverdiene for å finne beste kua.

Miss Dyregod 2015

Ku nr 399 hos Kari Aamy og Jan Anders Bø, Gjemnes, ble kåret til Miss dyregod 2015. Far til kua er NRF-oksen 11049 Husby og med morfar 5847 Skjervheim.

 

– Vi vil skryte av mange ivrige ku-mønstrere som nå har blitt virkelig flinke til å vise fram kua si, forteller dommer Kristin Groven.

 

Sofie Torvik

En av de unge flinke som mønstret ku var Sofie Torvik. Foto: Kristin F. Groven

Kalvemønstring – en populær aktivitet

I år var 10 kalver og 13 unger påmeldt. Ungene stilte med veltrente kalver som tydeligvis var vant til å bli håndtert.

 

Hoppende kalver

Kalvene både startet, stoppet og hoppet på kommando! Foto: Kristin F. Groven

 

Renate Berg Strand

Renate Berg Strand og kalven Blacky hadde virkelig dagen i ringen og gikk helt til topps. Foto: Kristin F. Groven

Lise Flataker Gule

Med sal på ryggen var det mange små som fikk oppleve å sitte på ei ku. Litago, kviga til Lise Flataker Gule, var i en klasse for seg. Lise har trent med den i et år, og snillere og mer tålmodig kvige er det sjelden vi ser. Far til kviga er 10876 Økland og morfar er 10177 Braut. Foto: Tove Murud

Takk til dommerveteran

Melkeprodusenter i Gjemnes og Fræna fikk endelig takket dommer Odd Rise for godt samarbeid gjennom mange år. Som tidligere organisasjons-/husdyrkonsulent i Geno ble det mange turer til Møre opp gjennom åra, som dommer både på Dyregod-dagene, vandreutstillinger og medlemsmøter. Der har han delt rikelig av sin kunnskap om avl på NRF-kua og vekket interessen for avl hos mange bønder i området. 

 

Avtakking Odd Rise

Avlsrådgiver Tore Drejer (t.v.) og Geno-kontakt Kristin Groven overrekker keramikk-ku og neverfat til Odd Rise. Foto: Tove Murud


Til toppen