Gå til Tekst
Gå til Tekst
Den fineste av de fine

Den fineste av de fine

Lørdag og søndag 29. og 30. august ble Austrått-dagene arrangert i god tradisjon. Arrangementet foregikk på Austrått gard og bar tydelig preg av at det er et aktivt landbruksmiljø i området.

Husdyra fikk stor oppmerksomhet da mer og mindre kjente arter ble utstilt. Storfeet fikk vist seg fram lørdag mens kalvemønstingen foregikk søndag.

 

Miss Fosen

Det var fire NRF-kyr i ulike aldre (klasser) som kjempet om tittelen «Miss Fosen». Disse var kandidater ut fra at de hadde vært beste ku på vandreutstillinger som ble arrangert i de nærliggende produsentlagene tidligere i år. Dersom kua var utrangert etter den tid, fikk eieren fritt velge ut ei anna gromku i besetningen. 

 

Det var kua 834 hos Jomar Gomo på Rissa som ble tildelt den gjeve tittelen, kvit sløyfe og kubjelle. Dette er ei middels stor ku med en særs harmonisk kropp og god høyde.

Jomar Gomo sammen med kona ... , kua og premiene.

Jomar Gomo, kona Anneli Gomo og sønnen Peder Olsøy Gomo viser stolt fram alle premiene. Miss Fosen i bakgrunnen. Foto: anne Guro Larsgard

 

Flinke barn og eksemplariske kalver

Kalvemønstringa på Austrått ble også i år arrangert i strålende vær.  Tunet på Austrått og de mange tilskuerne gir ei flott ramme om mønstringa.

 

20 barn og unge mønstret sine kalver, 17 i tallet. Aldersspredningen på deltakerne var 3-14 år! Eldste kalv som ble mønstra var født 27. mars, og det gikk helt perfekt med Astor Ness som stødig mønstrer. Han var med på mønstringa for 6. gang!

 

Godt jobba av alle mønstrerne. Kalvene var også eksemplariske!

 

Magnus Ramdal med kalven 549 Amalie 

Magnus Ramdal med kalven 549 Amalie. Foto: Jan Erik Rodem

 

Jon Torgeir Ness med kalven 661 Mathilda

Jon Torgeir Ness med kalven 661 Mathilda. Foto: Jan Erik Rodem

 

Mika Leirvik med kalven 945 Erle.

Mika Leirvik med kalven 945 Erle. Foto: Jan Erik Rodem


Til toppen