Gå til Tekst
Gå til Tekst
Delegasjon fra Mongolia besøkte Geno

Delegasjon fra Mongolia besøkte Geno

En delegasjon fra Mongolia var i begynnelsen av februar på besøk hos ulike organisasjoner i Norge, blant dem Geno. Etter ønske fra en del bønder i gruppa fikk de også besøke en lokal melkeprodusent.

På Store Ree ble gjestene tatt vel imot av styreleder Jan Ole Mellby, direktør Sverre Bjørnstad og daglig leder i Geno Global, Tor Arne Sletmoen. De fikk en presentasjon av Geno med datterselskaper, og de mange likhetene mellom Mongolia og Norge ble diskutert. En intensjonsavtale om framtidig samarbeid mellom de to landene ble signert.

 

Store Ree ute

Sæduttak fra NRF-okser var et populært innslag for de mongolesiske gjestene. Her venter de på å få slippe inn i visningsrommet på Store Ree.


Blant deltakerne fra Mongolia var det også en del bønder som hadde ytret ønske om å få se norsk avlsmateriale. Som en avslutning på besøket på Store Ree fikk de derfor se sæduttak fra NRF-okser. Deretter gikk turen til Norseng gård i Løten. Eier Tore Nordli viste dem rundt på gården og i det flotte fjøset sitt hvor han måtte svare på mange spørsmål.

 

Norseng gård

Delegasjonen fra Mongolia lot seg imponeret over det lyse og moderne fjøset hos Tore Nordli i Løten. 

Gjenvisitt

Besøket var et gjenbesøk etter eksportframstøt av Geno til Ulan Bator i Mongolia i oktober 2015, understøttet av Landbruks- og matdepartementet. Styreleder og administrerende direktør i Geno var med på den turen.

 

Øvrige organisasjoner som ble besøkt under den tre dager lange Norges-turen var Landbruks- og matdepartementet, Veterinærinstituttet, Norsk Institutt for Bioøkonomi og NMBU. 

 

Les om besøket i Landbruks- og matdepartementet her

 

Konsulatet i Mongolia har også informasjon om disse besøkene


Til toppen