Gå til Tekst
Gå til Tekst
Braut kåret til «Årets okse» for andre gang på internasjonal blogg

Braut kåret til «Årets okse» for andre gang på internasjonal blogg

NRF-oksen 10177 Braut er kåret til «Årets okse 2015» på The Dairy Crossbred Blog. Bønder over hele verden ga sin stemme til Braut og sikret ham den gjeve tittelen for andre gang. Første gang var i 2013.

The Dairy Crossbred Blog er en populær blogg innenfor krysningsmiljøet. Den er ikke tilknyttet noe spesielt selskap eller rase, men opprettet for at bønder skal kunne dele sine erfaringer med bruk av forskjellige stoferaser og okser i krysningsavl.

Fruktbarhet og helse

Braut har blitt kåret til den beste avlsoksen blant de røde rasene i flere land, inkludert Nederland, Storbritannia og USA, og han har nærmere 300 000 avkom over hele verden. Han gir svært fruktbare døtre som kalver lett, har få dødfødsler, melker mye, har sterke bein og gode jur.

Eksportert til nesten 30 land

Selv om han begynner å dra på årene, produserer Braut fortsatt sæd for det utenlandske markedet og han har utkonkurrert flere av sine sønner og sønnesønner. Oksen er eksportert til 29 land, og målt i antall solgte doser totalt er han den NRF-oksen det er eksportert mest sæd av gjennom tidene. Som et bevis på dette har Braut mottatt Genos eksportpris hele fem ganger.

VIP-status

Med sitt myke og gode liggeunderlag, tilgang til så mye mat han ønsker to ganger om dagen og mye fysisk kontakt med sine røktere i Geno, har Braut i dag bortimot VIP-status. 

Født i 2002

Braut ble født hos Torbjørg og Ommun Braut på Jæren i august 2002. I dag er det sønnen Elling Braut som driver familiegården med om lag 25 melkekyr.

 

Last ned bilde av Braut i flere størrelser her

 

Les omtalen av Braut på The Dairy Crossbred blog her

 

Les mer om 10177 Braut her


Til toppen