Gå til Tekst
Gå til Tekst
Biotekbedriftene har tro på framtida

Bioteknologibedriftene har tro på framtida

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har besøkt avlsorganisasjonene på Hamar. Norsvin, Geno og Tyr er alle tre bærebjelker innenfor genetikk i biotekmiljøet i Norge.

På Hedmarken finnes ett av verdens beste fagmiljøer innen avl og bioteknologi. Administrerende direktør Sverre Bjørnstad i Geno kunne presentere statsråden for et innovativt og framoverlent fellesskap som satser stort på eksport av norske verdier og kompetanse til andre land.

Samlokaliserte bedrifter

Norsvin sin administrerende direktør Olav Eik-Nes kunne fortelle om deres store internasjonale engasjement gjennom TopigsNorsvin, som omsetter for over en milliard i året. Kommunikasjonssjef i Norsvin, Karianne Eide Longva, fortalte i tillegg om satsingen på å få bygd opp et eget Bioøkonomisenter rundt den allerede eksisterende Heidner-klyngen.

 

Alle tre styrelederne, Geir Heggheim i Norsvin, Leif Helge Kongshaug i Tyr og Jan Ole Mellby i Geno var selvsagt også til stede. Se noen bilder fra arrangementet nedenfor.

 

Se reportasje hos NRK her

 

Hamar Arbeiderblads dekning av saken finner du her

 

Listhaug mønstrer NRF-okse sammen med Genos styreleder

Styreleder Jan Ole Mellby i Geno ser ut til å ha godt tak på oksemønstringen sammen med røkter Ole Pder Byenstuen og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

 

Lunsj med Listhaug på Store Ree

Mat er en viktig kulturbygger og over matbordet på folkekjøkkenet på Store Ree kan man løse mange utfordringer. Fra venstre Olav Eik-Nes, adm.dir. Norsvin, Jan Ole Mellby, styreleder Geno og Sylvi Listhaug. Deretter Truls Gihlemoen fra FrP i Stange, skjult er personlig sekretær Lars Joakim Hanssen og styreleder i Tyr Leif Helge Kongshaug, deretter ser vi styreleder i Norsvin Geir Heggheim og Karianne Eide Longva i Norsvin.

 

Listhaug på tunet på Store Ree sammen med Olav Eik-Nes og Sverre Bjørnstad

Fra tunet på Store Ree med Olav Eik-Nes, adm.dir i Norsvin (t.v.), landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og Sverre Bjørnstad, adm.dir. i Geno. 
Alle foto: Mari Bjørke


Til toppen