Gå til Tekst
Gå til Tekst
Agrisjå 2017

Agrisjå 2017

Messen Agrisjå gikk av stabelen 25.-27. august i Stjørdalen i Nord-Trøndelag. Til tross for varierende vær var det over 30 000 besøkende på messen og mange kom innom Geno sin stand. 

Det var første året Agrisjå, som arrangeres hvert tredje år, ble holdt på Frigården på Lånke.

 

Husdyrområdet ga god rom for en rast, tribuner for fesjå og fine oppstallingsmuligheter for dyra.

Flotte kyr på kuutstilling

Tradisjonen tro ble kuutstillingen holdt på fredag. På tross av at BRSV/BSoV begrenset deltakelsen noe, samt litt dårlig vær, ble det ei større kuutstilling enn på mange år. 19 kyr ble stilt.

 

Beste ku i klasse 1 ble kunr, 497 fra oppdretter Berg Samdrift DA i Mosvik, mønstret av John Berg da Jonas Berg var på samling for unge bønder samme dag. Far til kua er 10795 Hoøen og morfar er 10402 Bosnes. Beste ku i klasse 2 var fra Meldal, kunr. 2017 hos Ole Johan Hoel Svartbekk. Vinner av «bestemorklassen» (kyr med 5 kalvinger eller mer) ble kunr. 744 Innmari, fra Anneli og Jomar Gomo i Rissa.

 

Jomar Gomo med vinner av bestemorklassen, kunr. 744 Innmari. Foto: Inger-Lise Ingdal.

Vinnerne av de ulike klassene var med på å kjempe om den gjeve tittelen «Miss Agrisjå», som til slutt gikk til kunr. 497 fra oppdretter Jonas Berg fra Mosvik. Kua fikk hele 13 i samla poengsum.

 

Tittelen «Miss Agrisjå» gikk til kunr. 497 fra Jonas Berg fra Mosvik. Far John Berg mønstret kua. Foto: Inger-Lise Ingdal.

 

Det var også med to kyr fra Ola Joar Sundli på messen, hvorav den ene er oksemor til 2 av eliteoksene våre, 11773 Sundlien og 11848 Sundli. Den var riktignok ikke i ringen fordi den snart var oppsina, men mange fikk hilst på den der den sto ved siden av Braut.

 

Det ble arrangert kalvemønstring både lørdag og søndag. Det var flotte ekvipasjer med 6 kalver og 7 barn. Her var det mye trøndersk avstamming; fem av kalvene var etter 11308 Hofstad, 11209 Korsen og 11763 Voll. Den yngste mønstreren i troppen, 5 år gamle Hans Erik Rosset Ler hadde en formidabel framgang fra lørdag til søndag i ringen, så han og kalven 983 Sara ble tildelt Agrisjå-banneret på søndag.

 

Vi gratulerer alle vinnerne.

Bursdagsfeiring for Braut

Det ble også storslått feiring for NRF-oksen 10177 Braut, som fylte 15 år 23. august. Det ble både marsipankake og bursdagssang fra store og små. Godt over 320 kakestykker ble fordelt. Det ble også mønstring av Braut der de oppmøtte fikk informasjon om ham, og NRF-kua.

 

Bursdagskaka til Braut var 1,5 m lang. Foto: Inger-Lise Ingdal.

Harald Kleiva og NRF-oksen 10177 Braut. Foto: Inger-Lise Ingdal.


Til toppen