Gå til Tekst
Gå til Tekst
Vandreutstilling i Rissa/Leksvik

Vandreutstilling i Rissa/Leksvik

30. januar arrangerte Rissa og Leksvik produsentlag vandreutstilling. Det var 23 påmeldte besetninger og over 70 påmeldte dyr.

Det måtte fire dommerlag til for å rekke over alle på en dag. Det var et godt engasjement på fjøsgulvet og mange flotte dyr viste seg fra sin beste side foran dommerne.

 

Dyrene var inndelt i tre klasser. De som hadde hatt en kalv i klasse en, de som hadde hatt to til fire kalver i klasse to og de som hadde hatt fem eller flere kalver i klasse tre (også kalt bestemorklassen). Det ble kåret en klassevinner i hver klasse og en miss i hvert produsentlag under premieutdelingen på kvelden.

Vinnere

I Klasse en vant ku nr 586 Heimstad hos Inger og Ola Askheim, i klasse to vant ku nr 631 hos Astrid og Per Føll, og klasse i klasse tre stakk ku nr 648, hos Anneli og Jomar Gomo, av med seieren.

 

Miss Leksvik ble kunr 415 Tuva hos Aud Dagmar og Rune Ramdal, og Miss Rissa ble kunr. 648 hos Anneli og Jomar Gomo (Ei flott «bestemorku» som hadde hatt 7 kalver).

 

 

Miss Leksvik hos Aud Dagmar og Rune Ramdal. Foto:Geir Arne Dombuhaug

Miss Rissa hos Anneli og Jomar Gomo. Foto: Inger-Lise Ingdal

 

Vandreutstilling er et sosialt arrangement og en fin måte å sette eksteriør i fokus på. Her er ikke fokuset bare skjønnhet, men også et funksjonelt eksteriør som gir ei holdbar ku.

 

Det er mange vandreutstillinger i sving i region midt i år, noe som gjenspeiler forberedelse til både kuutstilling under bygdedagane på Austråt og Agrisjå 2014.


Til toppen